Näin saavut Ainolaan

Osoite: Rytmikuja 8, 40520 Jyväskylä

Kävellen ja pyörällä

Ainolaan pääsee kävellen ja pyörällä Lehtorannantieltä tai tanssien aikaan Rantaraitilta, kulku lippukioskin portista

Autolla

Autolla saapuville parkkipaikkoja on rajoitetusti Rytmikujalla, yleisiä parkkipaikkoja (2h kiekolla) Lehtorannantien varressa. Lisää parkkipaikkoja 10 min. kävelymatkan päässä, Polttolinja 5.

Linja-auto 5 ja 5K kulkevat keskustasta Ainolaan. Linja-autot 4, 18, 18K, 19 ja 20 kulkevat keskustasta Siltakadulle, pysäkiltä kävellen Ainolaan noin 500 m. Katso aikataulut osoitteesta linkki.jyvaskyla.fi

Ainolan tarina

Alue on siirtynyt Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasuntojen hallintaan vuonna 2013. Lisää tietoa muusta toiminnasta jnp.fi.

Huvi- ja virkistystoimintaa varten rakennettu Ainola on ollut vilkas kulttuuri- ja viihdetapahtumien paikka. Alunperin työväenyhdistyksen ja useiden muiden yhdistysten järjestämä toiminta on koonnut asukkaat yhteen.

Ainolan lavalla on tanssittu aina vuodesta 1920, aluksi avoimen taivaan alla ulkoilmassa. Tanssilava sai katon vuonna 1941 ja muutamaa vuotta myöhemmin ikkunat. Ennen Kuokkalan sillan rakentamista Ainolaan tultiin kaupungista sataman kautta lautta- ja venekuljetuksella. Liput tansseihin ostettiin rannan lippukopilta.

Ainolan lava on Jyväskylän vanhin toiminnassa oleva lava. Ainolan alue on maisemallisesti, kulttuurihistoriallisesti ja rakennushistoriallisesti arvokas. Nykyisin rakennukset ovat peruskorjattuja ja suojeltuja.